Arıyor...
21 Mart 2015 Cumartesi

EN SIK GÖRÜLEN 30 RÜYA SEMBOLÜ VE GİZEMLİ ANLAMLARI

Cumartesi, Mart 21, 2015
Rüyalar bilinç altımızdan gelen mektuplar gibidir. Sadece uyanıkken kullandığımız yazı dilini kullanmazlar. Neyse ki bu konuda yapılmış bir çok çalışma var ve genel rüya sembollerinin ne anlama geldiğini bilebiliyoruz.


Her ne kadar evrensel tanımlar için kesin kurallı, basılı kitaplar olmasa da, bir iki cümle ile en sık görülen rüya sembollerini açıklayabiliriz.

30 GENEL RÜYA SEMBOLÜ

1-Hayvanlar:  genellikle yaşama ve doğaya bağlı hissetmenizi sağlayan ruhunuzun bir kısmını temsil eder. Bir yırtıcı tarafından kovalanmak korku ya da saldırganlık gibi bir takım bastırılmış duyguları sakladığınızı gösterir


2-Bebekler: çoluk çocuğa karışmak için gerçek bir arzunuz olduğunu, hassaslıklarınızı ya da sevilmeye olan ihtiyacı simgeler. Aynı zamanda yeni başlangıçlara delalettir.


3-Takip Edilmek ya da Kovalanmak: bütün kültürlerdeki en genel rüya sembollerinden biridir. Tehdit edilmiş hissettiğinizi, sizi kim ve neden takip ediyorsa, bunun gerçek hayatınızda da bir tehdit oluşturabileceğinin yansımasıdır.


4-Kıyafet: insanların bizi nasıl algılamasını istediğimize ilişkin bir ifadedir. Üzerinizde eski püskü kıyafetler varsa kendinizi itici ya da yıpranmış hissediyor olabilirsiniz. Kıyafet değiştirmek, hayat tarzı değişimlerini gösterebilir.


5-Artı işareti veya Haç: dini inançlarınıza bağlı bir rüya olabilir. Bunu dışında denge, ölüm ya da hayatın belli bir döneminin sona ermesin, sembolize eder. 


6-Sınavlar: içeriğine göre kişiliğinizin ya da hayatınızın bir parçasının denetim altında olduğunu gösteren, öz değerlendirme sembolüdür.


7-Ölüm: bir arkadaşın ya da sevdiğiniz birinin ölümü değişikliği(başlangıç ya da bitiş) temsil eder ve psişik bir tahmin değildir. Yakın zamanda gerçekten bir yakınınızı kaybetmişseniz, bu olayı kabullenmek için bir girişim olabilir.


8-Düşmek: rüyada çok genel bir semboldür ve kendini bırakma, kontrolü kaybetme ya da bir şekilde başarısız olma konusundaki endişelerimizi yansıtır.


9-Makinelerin Bozulması: bu rüya uyurken dil merkezinin kapandığı durumlarda ortaya çıkar, telefonu tuşlayamama, saati okuyamama veya internette arama yapamama gibi şekillerde olabilir. Ayrıca performans endişesi de olabilir.


10-Yemek: rüyadaki yemek bilgiyi sembolize eder, her nasıl bedenimizi besliyorsa bilgi olarak beynimizi besler. Ancak sadece yemek de olabilir.


11-Şeytanlar ya da İblisler: bu sinsi ve kötü varlıklar bastırılmış duyguların sembolleridir. Davranışlarınızı iyileştirmeniz gerektiğini hissediyor olabilirsiniz.


12-Saç: rüyada saç görmek Freud'a göre cinsellikle bağlantılıdır. Bol saç cinsel gücü gösterirken, saç kesme libido kaybına işarettir. Saçların komple dökülmesi ise gerçek anlamda kellik korkusunun bir sonucu olabilir.


13-Eller: her zaman rüyada belirebilirler ancak eğer bağlı olduklarını görüyorsanız bu boşluk hissinizi sembolize eder. Elleri yıkamak, suçluluk duygunuzu ifade ediyor olabilir.


14-Evler: pek çok genel rüya sembolünü barındırır, fakat binayı bütün olarak görmek iç ruhu temsil eder. Her oda veya kat farlı duyguları, anıları ve önemli olayların sizin için anlamlarını gösterir.


15-Öldürme: rüyada birini öldürdüğünüzü görmek sizi katil yapmaz; kişiliğinizin bir parçasını öldürme arzunuzu anlatır. Ya da belli bir kişiye karşı düşmanlığı yansıtır.


16-Evlilik: evlenme arzunuzu ya da ruhunuzun kadınsı ve erkeksi taraflarının birleşiyor olduğunu temsil eder.


17-Uçağı Kaçırma: ya da başka bir ulaşım aracını kaçırma çok sık görülen rüyalardandır, önemli bir fırsatı kaybettiğiniz için duyduğunuz hayal kırıklığını gösterir. En çok büyük bir karar verme aşamasındayken görülür.


18-Para: öz değer sembolüdür. Rüyada para alışverişi ise hayatınızda bir takım değişiklikler öngördüğünüz manasındadır.


19-Dağlar: engellerdir. Dolayısıyla dağa iyi bir şekilde tırmandığını görmek başarı hissini anlatır. Bir dağın tepesinden manzara izlemek bilinçli bir ön yargı olmadan bir hayatı incelediğinizi sembolize eder.


20-Çıplaklık: en genel sembollerden biridir, gerçek sizi ortaya çıkarmayı simgeler. Kendinizi savunmasız ve ortada hissediyor olabilirsiniz. Çıplaklığınızı başkalarına göstermek, cinsel dürtüleri ya da tanınma arzusunu gösterebilir.

21-İnsanlar: ruhunuzun yansımalarıdır. kişiliğinizin spesifik yönlerini gösterebilir.

22-Radyo ve Televizyonlar: bilinç ile bilinç altı atasındaki iletişim kanallarını simgeleyebilir. Eğer kendinizdeyseniz onlara soru sormayı deneyin.

23-Yollar: hayatınızın yönünü anlatıyor olabilirler. Bu belki de yaşam yolunuzu sorgulama vaktinin geldiğini gösteriyor da olabilir.

24-Okullar: çocuk ve gençlerde çok yaygın görülen bu sembol peki yetişkinlikte görülürse? Kendinizi tanıma ve anlama ihtiyacınızı, hayatın size verdiği dersleri temsil eder.

25-Cinsellik: yakınlık veya gerçek anlamda şehvet ve arzu simgesi olabilir. Ya da yeni bir farkındalık ve kişisel gelişim gösterdiğinizi de gösterebilir.

26-Öğretmenler: gerçek tarafları bir yana, sizi aydınlatma gücüne sahip otorite figürleri olarak görülürler.

27-Dişler: bir diğer çok görülen semboldür. Diş kaybı görmek yaşlılıktan veya başkalarına çekici gelmemekten korkmanın göstergesidir.

28-Kapana Kısılmak: fiziksel olarak kapana kısılmak en genel kabustur. Gerçek hayatta kaçamamak ya da doğru kararı verememek endişenizin bir yansımasıdır

29-Araçlar: hayatınızdaki kontrol duygusuyla bağlantılıdır. Kontrolden çıkan bir arabayı siz mi ya da başka biri mi kullanıyor?

30-Su: bilinçaltını simgeler ve değişik formlarda görülebilir. Sakin havuzlar iç huzuru temsil ederken dalgalı bir okyanus tedirginliğin işaretçisidir.


0 yorum:

Yorum Gönder